Verdens kanskje minste og mest spesialiserte digitale kommunikasjonbyrå.

La ut pappas mobilnummer på Twitter på bursdagen hans – en oppsummering


«Nå skjønner jeg hva du egentlig jobber med,» sa pappa etter bursdagen sin den 22. juni. Han hadde fjernet fødselsdatoen sin fra Facebookprofilen sin på 60-årsdagen sin for å ikke få så mye oppmerksomhet, men vi i familien ble enige om at han egentlig ville få gratulasjoner. Siden vi ikke kunne endre innstillingene på FB-profilen hans, gikk vi hardere til verks. På Twitter. Kort oppsummert: Jeg elsker Twitter.

Den 22. juni sendte jeg altså denne tweeten ut på det store internettet (en liten nb: jeg spurte pappa om det var ok at jeg la ut nummeret hans før jeg la det ut). Jeg har litt over 12.000 følgere (@plosiv), og fikk 25 retweets (som vil si at 25 tvitrere sendte min tweet på sin egen profil):
pappa 60 år send sms twitter plosiv ingvild moen
(
Lenke til originaltweet)

2 minutter etter at denne ble tvitret, begynte det å kime. Pipe. Plinge. Meldingen tikket inn som perler på en snor. Pappa ble først litt paff, så begynte han å le. Han leste opp og siterte meldingene som kom. «Ingvild, jeg har fått melding fra Israel!» – den glemmer jeg aldri. Telefonen gikk nesten varm, og han klarte ikke å lese meldingene ettersom de kom inn.

Etter 54 minutter hadde han fått 33 tekstmeldinger – og jeg la inn mobilnummeret en gang til, i tilfelle folk ikke hadde fått det med seg: 
pappa60år twitter sms send melding
(Lenke til originaltweet)

 

Både fordi man får mest ut av en tweet den første timen (flest RTs skjer statistisk sett innen 18 minutter i følge Moz.com), og fordi vi skulle ha selskap på kvelden og jeg ikke kunne sitte på Twitter mens jeg holdt tale, sendte jeg en Tweet til ut på verdensveven, med bilde av pappa og meg (godkjent av han på forhånd). Han hadde da fått 59 bursdagsmeldinger, på flere språk fra flere deler av verden. Noen kom fra administrerende direktører, andre kom fra studenter.  
pappa 60 år plosiv trygve moen ingvild moen
(Lenke til originaltweet)

 

Utpå ettermiddagen var vi oppe i 70 tekstmeldinger og ett bilde av dame i undertøy (på grunn av denne tweeten fra @beruset). For å få siste rest av spredning på Tweeten (og fordi folk ga positiv feedback og syntes det var gøy), brukte jeg Facebooksiden til Plosiv, som jeg har bygd opp over noen år, for å spre budskapet på Facebook. For å maksimere spredning enda mer, la jeg inn bildet av pappa og meg, og tagget oss begge i bildet, slik at det skulle havne i feeden til vennene til oss begge og på de respektive profilene. Jeg forklarte også hva som hadde skjedd, siden mange på Facebook ikke er på Twitter. Før jeg la ut denne posten hadde pappa altså fått ca. 70 tekstmeldinger:

plosiv facebook la ut pappas telefonnummer på Twitter
(Originalposten kan du se her)

 

Enden på visa ble at pappa fikk 98 tekstmeldinger takket være spredning i sosiale medier. 98 tekstmeldinger fra folk han ikke aner hvem er – bilder, dikt, rim, på gresk, fra Israel, tekst, morsomme, seriøse, pussige og fine. Og morsomt for meg: Nå er det lettere å prate om hva jeg gjør og hvordan jeg jobber, nå forstår han hva jeg jobber med, det har han nemlig kjent på kroppen. Eller på mobiltelefonen. Er det noe rart jeg elsker sosiale medier?!  

Tusen takk til:
Brukte #pappa60år – og vil takke disse tvitrerne som sa ifra at de hadde sendt SMS + eventuelle andre. Om jeg ikke har fått med deg og du sendte SMS, er det bare å si ifra, så legger jeg deg inn. Om du er ny på twitter og lurer på hvem du skal følge, kan jeg varmt anbefale disse tvitrerne, i tilfeldig rekkefølge:

@KaiaTelle, @storrusten, @tonetur, @bordsenius, @ToneSkartveit, @selgeren, @vetlesk, @Lattermild, @KristinaBrend, @PTNilsenNorway, @espenkristi2, @kinert_, @filosofaen, @Supermillaen, @ChrValsvik, @CSpange, @GrotesQ, @twittingnita, @roar4, @IngvildSmor, @kjetilroe, @THoistad, @SvenbalDrew, @knutrass, @Merimack1, @Scenestorm, @Revetal, @TvittErik, @beruset, @Grest, @HildeKariS, @ytterski, @dinamafia, @ikkesaaGLAiVIN, @dr3as, @vaskeklut, @ingunnsen, @Julianeluol, @AneKristin, @bullgudmundsen, @olelense, @frankeivind, @sirikarlsen, @fjellgeit, @ElisabethDL, @RobertAChr, @mikael_nilsen, @Kinelk – og muligens flere (om jeg har glemt deg, si gjerne ifra i kommentarfeltet, vil helst at denne skal være så fullstendig som mulig sånn at jeg kan bruke den når jeg anbefaler twitrere å følge).

Anbefaler også å følge disse – tusen takk for retweets:
@ejonassen, @hobbykokken, @mobilmannen, @seigsprostad, @ziarah, @harepusverden, @tinemu, @eemilieeh, @Vedbjorn, @AA68, @BasicDerpness, @OpkvitneEaters, @Mar10nvel, @slindbla, @SGVastveit, @ErlendSrheim, @eirikref, @Schpets, @AnneliStemland, @toresch, @SindreErstad, @elfhybrid, @9cko, @MagnusKingen, @annejo24, @runaros, @SvenbalDrew, @ThomasStordalen, @Omn247, @HenrikHW1, @knutrass, @dinamafia, @Revetal, @HildeKariS, @RogerHjemli, @larsidar, @AneKristin, @ikkesaagladivin, @mubutumukeke, @magindr.

Tusen hjertelig takk til alle som sendte meldinger, svar, RTs og annet – dere er helt fantastiske!

 

Vil du ha siste nytt om sosiale medier fra Ingvild Moen? Velg din favoritt: 
Facebook 
– Twitter – Instagram – Google+ – Nyhetsbrev

,

3 kommentarer til “La ut pappas mobilnummer på Twitter på bursdagen hans – en oppsummering”

    • Aah, var det deg! Den siterte han jo – jeg legger deg inn. Glad du sa ifra, super@storrusten!

      Hehe, ikke vrient å forstå mammaen din! :)