Verdens kanskje minste og mest spesialiserte digitale kommunikasjonbyrå.

Om navnevalget Resonate AS


Så. Rett før påske hadde jeg min siste arbeidsdag hos OMG, og siden da har jeg gått rundt med en god magefølelse. Å bli kjøpt opp av og være ansatt i OMG var utrolig lærerikt og interessant, og dagene gikk fort takket være dyktige kolleger og bra arbeidsoppgaver, men det ble etter hvert på tide å gå videre.

Med en gründer i magen bestemte jeg meg for å satse på egenhånd igjen.  

Har nesten glemt hvor stor jobb oppstarten er, selv om jeg har gjort det en gang før. Jeg har fått positiv næringsfaglig vurdering, men fikk avslag på etableringsstøtte (for en prosess det var…). Jeg har fått fantastisk god hjelp fra de jeg har spurt om råd/hjelp/tanker/etc, og en av mine største bekymringer har vært firmanavn.  – Snakk med en stemme, var et råd jeg fikk.

En del mente jeg burde bruke navnet jeg har bygd opp personlig en stund, nemlig Plosiv. Det er der ute allerede, og er litt kjent i bransjen. Men. Det er alltid et men.

Den siste tiden har jeg tenkt mye, og snakket mye med noen utvalgte folk jeg stoler på. Valg av firmanavn er en stor, vrien oppgave – selv om . Kun Plosiv var ikke aktuelt, og alternativene kunne vært Plosiv Media, eller Plosiv Digital. Kanskje Plosiv Content? Skrev til og med en pressemelding med den smått tabloide tittelen «Fra Twitterkonto til AS». Men. Uansett om jeg bruker Plosiv eller noe annet, må jeg bygge opp et nytt brand. Om Plosiv blir firma, må Twitterkonto, blogg/nettside, FB-side etc. være i tråd med firmaets verdier og dets retning, ergo måtte jeg funnet meg et nytt personlig navn.

Valget falt som du ser siden du er her, å velge et nytt firmanavn og beholde Plosiv til meg selv (plosiv betyr enkelt forklart eksplosive språklyder og kommer fra tiden da jeg studerte norsk ved HiHm).

Hva var viktig? 

Nøkkelpunkter:
– Navnet må bety noe og si noe om verdiene i selskapet og hva jeg leverer
– Greit å skrive
– Ledig .no-domene
– Engelsk
– Ikke likne på Medialight

Takket være et knippe fantastiske mennesker som har latt meg plukke hjernen deres, har jeg landet på Resonate. Resonate AS.

Hvorfor Resonate?
Ordet gir meg utelukkende positive assosiasjoner, men kan ikke knytte det til noe mer konkret enn lyd. La meg forklare nærmere: Når noe «resonates», for eksempel ved et ekko i en lang tunnell, så går lyden frem og tilbake sånn at lyden forlenges og noen ganger til og med blir sterkere innen enkelte toner. Dette matcher det jeg ønsker å bygge tjenestene mine på godt. Jeg ønsker å rådgi bedrifter innen digital markedsføring på en måte som gjør at budskapet forlenges og noen ganger til og med blir sterkere fordi man får kanaler til å spille på lag.

«It resonated with me» er når noe du har lest eller hørt gjenoppliver, forsterker eller får deg til å dvele og tenke ekstra på noe. Gjerne noe man kan relatere seg til. I tillegg tenker jeg på resonnement, noe som matcher godt med verdiene mine som handler om kunnskap, pedagogikk og innsikt.

Har du lyst til å følge med framover? Har nemlig lagd både en Facebookside og en Instagramkonto – og noen andre kontoer, men det blir litt mange lenker i en gang.

Har du noen meninger om navnevalget? Wish me luck… :) 

 

Vil du følge med og få oppdateringer fra firmaet? 
Facebook – Twitter – Instagram – Google+ – Nyhetsbrev

verdier-resonate-as-firma-sosiale-medier


2 kommentarer til “Om navnevalget Resonate AS”

    • Tusen takk, Mikael – og hjertelig takk for at jeg fikk sparre med deg, du har tross alt bidratt til at jeg landet på dette. :) Føles riktig!