Verdens kanskje minste og mest spesialiserte digitale kommunikasjonbyrå.

Hvorfor er du på twitter?


Dette spørsmålet slengte jeg ut en lørdagskveld tidlig i oktober 2009, “hvorfor er du på twitter?”. Jeg har riktignok en del followers som det så fint heter, men jeg var ikke forberedt på å få så mange svar – 122 stykker for å være nøyaktig.

@ziarah sa det godt: “Synes det er interessant hvor mange vidt forskjellige måter det fins å bruke Twitter på”, jeg må si meg helt enig. Var ikke forberedt på så mange, og så ulike svar. Da jeg begynte på denne bloggposten i hodet mitt, tenkte jeg at jeg skulle organisere det hele fint og pent, og samle like svar sammen, men det er så mye jobb at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne.

Så, hvorfor er folk på twitter? Let me tell you:

@EivindL er på twitter fordi han sosiale media-strategi er å ha det gøy. Det likte jeg – jeg har nemlig samme strategi – og den funker.

@Jordbaerjenta vil følge med på det som skjer, mens @ITHKS er på twitter på grunn av en artikkel i HjemmePC og @thomasmoen.

@peterandrej, @Zoney og @jhouge tøysa med at de er på twitter for å følge meg, men de prøver bare å være koselige.

@Yvai ble lurt inn i uløkka av @ikkeborg, og så har hun bare fortsatt tror jeg.

@iiMuslim ville nå ut til seriøse folk som kunne lese bloggen, mens @TORD sa “Hvorfor ikke?”.

@olemd aner ikke hvorfor han kom seg på twitter, men nå er han der fordi det er så mange hyggelige folk der. @benemito liker også folkene på twitter, og det samme gjør @gislevonen og @KeJohSi.

@MariasMetode tvitret klokt: “Twitter? – Dele informasjon. Tøyse. Diskutere. Kanskje også i den rekkefølgen?”. Det liker jeg. Jeg liker jo veldig godt å tøyse.

@jhouge var nysgjerrig (og er det fremdeles), @Jonpk og jeg er det samme, nysgjerrig altså. @mrsanjap og @JonasSandoe også.

@martinfinne er på twitter på grunn av et etterslep etter åpning av kommunikasjonsåpning for journalister i krigsområder.

@avoest ble lura utpå, og fant ut at twitter bidro til både jobben, humor og visdom.

@lindbeck får kjeft når han oppdaterer facebookstatusen sin for ofte, og @bimgunn også: “Da er vi to som er her på grunn av det ;D”. Jeg har en samboer som nok kunne brukt twitter oftere og facebook mindre (men ikke si at jeg har sagt det…).

@hansenthomas synes det er inspirerende og informerende å være på twitter, @gezprila liker å snakke med nye mennesker jobb og privat. @hildepalm sier “Fine folk”, mens @SivKnudsen trekker fram at det er en “Annen måte å lese nyheter på”.

@teresehafstad ville være like kul som @veronicabremnes, mens @veronicabremnes ville være like kul som @belindajajobsen og @thomasmoen, og hun liker å komme tettere innpå folk hun liker. Det er kult.

@hammershaug sa: ”1. Nyheter raskt. 2. Læring, egenutvikling. 3. Sosial funksjon”

@stevenjgibbons brukte for mye tid på facebook og trengte forandring, mens @ikthelge synes diskusjonene er gode.

@RO83r7 synes twitter består av trivelige folk, gode meningsfeller (og motstandere), meget høy kunnskap og generelt et fint nettverk av forskjellige mennesker.

@Tom_MASSIV er opptatt av massiv, fordi alle burde lese det bladet, i følge ham.

For @touretta var det første skuddet gratis og nå er det vanskelig å finne noen grunn til å slutte. Da jeg leste dette, innså jeg at jeg har det litt på samme måten.

@ronnyhugo mener at aviser er en utdatert nyhetskilde og “En grunn er også for å pushe open-source informasjon, forhåpentligvis til det punktet ikke engang bedrifter trenger hemmeligheter.”

@Fi_delis sier: “For berikelse, for å kommunisere med mennesker, skape nettverk og dele-høste erfaringer med likesinnede.”

@CHaakensen likes to talk bullshit. Det gjør jeg også.

@hvarfredriksen “For å le så jeg filleristes, for å prøve å få deg til å le, for å lære, for å lære fra meg, for å røre ved noen, for å bli rørt.” Liker!

@langemyh sier: “Fordi jeg synes det er litt koselig å være her, får med meg mange interessante meninger, saker og linker jeg ellers ikke hatt fått.” Twitter er berikende.

@christ0ph synes det “er  så usansynlig mange trivelige folk her, også lærer man noe hver dag. HVER DAG!”

@tonyisme “Definitivt: Interessante mennesker som er en direkte informasjonskilde. Interaksjon med de, og ikke minst nysgjerrighet”.

@tjafsen “Nysgjerrig avhengig leken” – og @tjafsen sa også: “Blitt en av mine primære kilder for nyheter & tips. Samt at jeg har utvidet nettverket mitt. God natt :-)”

@Trondvs er på twitter fordi det er moro og interessant å følge med hva folk mener og legger ut, samtidig kunne legge ut meninger.

@bjoebirk får informasjon han ikke kan søke på google her, følger folk fra hele verden bare for å se hverdagstemaer andre steder.

@kwalderhaug er på twitter “For å lese hva andre skrive å si hei til deg og andre ;)”

@ziarah sier: ”Raske nyheter om det som interesserer meg. Kontakter, nettverk, humor og (videre)formidling av kunnskap.”, og hun mener også: “Den beste grunnen tror jeg må være at Twitter er elastisk og fleksibelt og kan tilpasses hver enkelts bruk og behov.”.

@skribente liker å diskutere spennende tema. Underholdes. Få informasjon/nyheter (først). Bli utfordret på kunnskap og forstillinger. Sosialisere :-D @skribente liker også å dele – delekulturen som står høyt på twitter. @Balwenie sier så at “@skribente sier det aldeles presist; jeg underskriver på hennes beskrivelse!”

@Interpertvill er på twitter for å holde kontakt med likesinnede, lage nytt nettverk og le av mange morsome folk.

@Bringsverd sier “Deling, diskusjon og humor. : )”

@willuv er på twitter “fordi folk her fengsler. Så mange ytringer, så mye å dele.”

@SimenFosho følger med i tiden.

@mattihe synes det er kult.

@PrimaMette sier at det er mange grunner. Hun er ganske ny, så det er mest for å skape nye kontakter, ser nå at hun kan lære mye av twitter-folket, og det er positivt! Det er jeg fullstendig enig i – jeg har lært mye på twitter.

@turidhf sier at ”Twitter beriker på mange plan. Søken etter noe; utforske, kommunisere, lære, dele, le og være. Nye flotte vennskap oppstår.”

@dagbnor sier at både Twitter er en stor vev av informasjon, kunnskap og meninger. Alt lenket sammen, i en lærerik og underholdende miks. og Twitter er trolig det mest demokratiserende tjenesten som finnes. Her er alle “like”, og man finner menningsfeller/motstandere. Det var godt sagt, synes jeg.

@fjmusikk er på Twitter for å bli kjent med andre musikkelskere og kule folk generelt :) Får stadig gode tips og band, låter, konserter. Luv it:)

@KarinPleym sier “Akkurat nå; utveksler synspunkter – interessant og lærerikt! Ellers også mange “på-kornet” kommentarer – morsomt!”

@Uluen sier at “Med 140 tegn kan jeg lage alle ordene jeg kjenner.”.

@LarsLaad er på twitter for å lese, lytte, snakke, diskutere, dele, leke, lære, oppdage, krangle, finne, skjønne…

@GunnarEdvard kom på twitter for å følge kjente syklister, og ble fordi han synes det er et bra sted å være.

@LillianFjeld ville lære mer om temaer hun er opptatt av, og å dele sin kunnskap – i tillegg følge eller delta i interessante og morsomme diskusjoner.

@BerginoDale sier “For å holde kontakt med Second Life-venner, uten å logge på SL. For å finne folk med like interesser. For å holde meg oppdatert.”.

@stonhans er på twitter på grunn av humor, nyheter, foto og læring.

@radiohode2 lurte på om noen har sagt noe om sjekking. Det har forøvrig ingen. Radiohodes svar: “Ingen anelse. Men alt må prøves.”

@stereolife “Passer meg ypperlig som single. Alltid noen å prate med. Jeg har det mest moro, alvor+diskusjoner er det nok av andre steder.”.

@GeirHagberg “Kona mi dro meg inn på twitter og nå er jeg hekta + promotering av egen blogg. #hvorforjegerpåtwitter

@anjathor er på twitter fordi det er morsomt og hyggelig. Og lærerikt fordi folk deler, og fordi hun har et ytringsbehov utover det hun synes er passende på FB. Sånn føler jeg det også.

@degarden “Twitter gir meg nyttig (og unyttig) informasjon i en salig (og fin) blanding”.

@mirski75 er på Twitter fordi hun ikke klarer å komme seg ut igjen.

@menenia_no synes det er gøy på Twitter, med spørsmålstegn bak.

@Jensrom er på twitter for å “Få idear og tips for bruk i arbeid og fritid. Underhaldning gjennom den gode kommentaren.”

@norchris sier “Noen ganger for å skvaldre, andre ganger for å holde meg orientert”.

@NadjaSophia: ”i utgangspunktet brukte jeg twitter for å snakke litt med meg selv og få ut litt frustrasjon. Fant etterhvert ut av at man kan treffe en rekke intressante og morsomme folk her, så nå er jeg her for den 2.0-sosiale delen :-)”

@lothiane prøver å formulere hvorfor, men greier ikke. @lothiane vet ikke hvorfor hun er her! #utenmålogmening.

@Zoney “som en deilig form for RSS leser, hvor man kan hygge seg når det måtte passe én :)”

@foolen er på twitter for å møte flotte mennesker.

@Chr_Mjelde sier: “Godt spørsmål! Jeg liker ikke å prate med fremmede, er ikke kjendis og mener ikke mye. Er på Twitter fordi alle som betyr noe er der”.

@vitenwhal er her for å lære.

@akselaune “Fordi det er koselig å lese hva folk driver med uten å måtte se bildene samtidig, slik man må på Facebook. Twitter er min nye venn!”

@emgid “Hvorfor? Fordi jeg er våken. :-)”

@johnharaldg synes Twitter  ikke er så sosialpornografisk som Facebook.

@MortenHStenberg mener at Twitter er en utmerket kanal for å få med seg siste nytt, Inside info og meninger fra interessante folk som ikke kommer på trykk.

@idag “twitter er sålangt det mest innholdsrike nettverket kontra facebook ;)”

@annembrodin “fordi twitter er gøy. Og fordi Maria Mena er her. True story.”

@GlennIB “Jeg lagde en konto for å se hva det var. Nå er jeg her fordi jeg bruker det som en nyhetsfeed for forskjellige blogger osv.”

@olavpet “Fordi jeg fikk vondt i hodet av støynivået på FB og slettet meg der, og LITT sosial må man jo være :).”

@BenteOH “Fordi tw er som et landsbytorg med god stemning og plass. Kan rusle og kikke, skåle fra kafeen, fallby varer. Uforpliktende, lett komm.” Godt sagt!

@ghveem “for å ha kontakt med fagmiljø større enn det eg finn lokalt (Kirkenes), for å få inspirasjon, sjå kreativitet, få innspel og å læregh”

@Harald_Jacobsen mener at “her får man utvidet nettverket, oppdatert seg på nyheter”.

@droemstikk “jeg tror jeg gjør det for å “oppdatere statusen min” oftere enn jeg gjør på facebook, der andre ting liksom er i fokus.”

@vaarloek synes twitter er: “underholdning, tidsfordriv, ordlek, tips-om-alt + meddelelsbehov. altså, at jeg har. og at twitter er et fint utløp :)”

@SuperHildegunn er på twitter fordi hun følger med, defor er hun på twitter, for å følge med! Følg med! @SuperHildegunn synes det er veldig viktig å følge med.

@torilll “For å plukke opp nyttig informasjon fra flere kilder (som jeg har bestemt) på 1 side. Ofte direkte fra kilde i stedet for via annen.”

@MrMortenB “Vet ikke egentlig, for å utveksle tanker og meninger.”

@BorreF “Bra spm! På Tw for å lære mer om SOS medier, selvstudium om du vil:-) masse talent og interessant stoff her for en nybegynner.”

Puh! Håper jeg har fått med meg alle – og hvis du ikke rakk å skrive på twitter, er kommentarfeltet åpent. Er også interessert i å høre hvorfor folk ikke er på twitter. Jeg er forresten på twitter for å lære, dele, tøyse, bli kjent med nye mennesker, kaste bort tid, føle meg klok når jeg vet noe andre ikke vet og snakke med masse interessante mennesker rett fra sofaen min.

Så: Hvorfor er DU på twitter, eller hvorfor er du IKKE på twitter?

 

Vil du følge med og få oppdateringer fra firmaet først? 
Facebook – Twitter – Instagram – Google+ – Nyhetsbrev