Verdens kanskje minste og mest spesialiserte digitale kommunikasjonbyrå

Å endre eller å ikke endre profilbildet på Twitter


❗️ Dette innlegget er mer enn ett år gammelt. Publisert 2.6.2013

Jeg mener at det ikke finnes en fasit til hvordan privatpersoner skal være på Twitter. Bedrifter bør følge retningslinjer, og da gjelder det å finne retningen som passer for bedriften. Til tross for at det ikke finnes noen fasit, bør man utøve digital sosial intelligens. Hvem vet bedre hva som er god etikette på Twitter enn tvitrerne selv? Jeg spurte dem hva de mener om endring av profilbilde på Twitter. De som valgte å svare på spørsmålet kan kanskje ikke kalles et representativt utvalg, men meningene som kom fram minner om ting jeg har lest både i artikler fra USA og andre diskusjoner tidligere.

endre-profilbilde-twitter

Bakgrunnen for spørsmålet, er at jeg er bidragsyter i en ebok rettet mot studenter og jobbsøk. Ble spurt om å skrive litt om Twitter, noe jeg selvsagt takket ja til. I 2009 skrev jeg en bloggpost om å være ny på Twitter på plosiv.net-bloggen min, og en del stemmer fremdeles. Et av avsnittene der handler om profilbilde, og jeg har skrevet:

Last opp et bilde til profilen din, og fyll ut informasjonen om deg selv. Dette gjør du påhttps://twitter.com/settings/profile. Velg et profilbilde som representerer deg godt, og som du kan ha en stund. Profilbildet ditt blir vist i alle tweets du skriver. Da jeg skulle skrive om Twitter, spurte jeg følgerne mine hva de syntes om brukere som byttet profilbilde på Twitter ofte. Flere nevnte at de indentifiserer twitterbrukere først og fremst med profilbildet, og så med navnet, og at hyppige profilbildeendringer gjør at man mister gjenkjennelseseffekten. Det finnes ingen fasit her, men særlig som bedrift ville jeg valgt et godt profilbilde og beholdt det lenge.

Jeg fikk svar av mange bra folk på Twitter, og om du leter etter nye folk å følge, er dette aktive og ålreite folk med et bredt spekter av interesser:

@JoAse, @Grest, @Filosofaen@MariusHelgaa@Vinterjenta@AstorH, @Jenny_Sara, @TIBoine, @ainavero, @jungtweet, @niltingen, @tonyisme,  @TorillHRV, @evaamalie, @eikespen, @Marittotland, @krikkert, @EirikEsbensen, @hanspfo, @martinfinne, @KarinaN, @urke, @AdrianForbod, @christiankruse, @sjovang, @asbjornu.

En del mente at det er frustrerende med de som skifter profilbilde, fordi det tar litt tid før man kjenner igjen vedkommende. En nevnte at det handler om forventninger, og at noen brukere endrer det ofte, og da synes man det er greit, mens dersom noen har hatt samme profilbilde en evighet, er det best å beholde det man har (med mindre man har endret seg mye). Noen synes at det er opp til hver enkelt og ingenting å bry seg om, mens andre aldri skiftet profilbilde.

Hva mener du om endring av profilbilde på Twitter?

Hvis du vil se alle tweetsene ang. endring av profilbilde på Twitter, kan du klikke Les mer:

Vil du følge med og få oppdateringer fra firmaet først? 
Facebook – Twitter – Instagram – Google+ – Nyhetsbrevv

,